miercuri, 20 octombrie 2010

Muzicieni moldoveni la festivaluri internaţionale

Ansamblul de muzică şi dansuri populare "Struguraş" din satul Sadaclia, raionul Basarabeasca şi ansamblul "Vodograi" din oraşul Edineţ vor reprezenta Republica Moldova la un festival internaţional de folclor, care se va desfăşura în perioada 5-9 mai în oraşul Sofia, Bulgaria.
Preşedintele Uniunii Coregrafilor din RM, Antip Ţarălungă, a precizat pentru agenţie că festivalul de la Sofia va reuni participanţi şi din alte nouă state, inclusiv Elveţia, Germania, Grecia, Serbia, România, Ucraina ş.a.
În acelaşi timp, Ansamblurile "Moştenitorii" din oraşul Nisporeni şi "Poiana codrului-rotunda" din raionul Teleneşti vor participa la Festivalul Internaţional de Folclor "Meridianul prieteniei". Evenimentul va avea loc la Batumi, Georgia, la mijlocul lunii curente.
Un alt ansamblu autohton, "Mărunţica" din satul Carabetovca (Basarabeasca) va reprezenta R. Moldova la un festival internaţional de artă populară din oraşul Izmir şi la un alt festival din oraşul Bursa, Turcia. Turneul Ansamblului "Mărunţica" în Turcia va avea loc în perioada 10-20 mai. Ansamblurile respective au fost selectate pentru participare la festivaluri internaţionale de Consiliul Coordonator al Uniunii Coregrafilor.
Sursa: moldpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu